Langoustine Seafood Go

Wat is een langoustine?

Wat is een langoustine?

Als wij vol trots vertellen dat wij gespecialiseerd zijn in langoustines, krijgen wij vaak de vraag wat een langoustine nu precies is. Een kreeft? Gamba? Of scampo? Wat is het verschil? Laten we deze verwarring ophelderen!

Langoustines, wat zijn dat?

De langoustine, ook wel Noorse Kreeft genoemd, leeft in de Noordzee en kan 10 tot 30 centimeter groot worden. Deze kreeftsoort is dan ook veel groter en langer dan andere kreeftsoorten. Ook heeft de langoustine twee lange scharen. De Italiaanse benaming voor langoustines is scampi. Toch wordt in Nederland met scampi vaak een reuzezeewatergarnaal bedoeld. Best verwarrend dus.

In het Engels wordt het zeedier een (Norwegian) Lobster genoemd. Het dier komt voor in onder andere de Noord Oostelijke Atlantische Oceaan, rondom Noorwegen en in de Middellandse Zee. Ook zijn de kreeften steeds meer in de buurt van ons land te vinden.

Oranje moet écht oranje zijn

De kleur van de langoustine moet echt duidelijk oranje zijn. Hoe ouder het product, hoe grijzer het wordt. Dat begint op de kop en trekt verder door het lichaam. Dan weet je: dit product is niet meer vers.

Het vlees van de langoustine is wit en sappig. Het wordt echt als een delicatesse gezien, mede door de wat zoete smaak van het vlees.

Garnalen en kreeften

Er is ook onduidelijkheid bij velen over het verschil tussen garnalen en kreeften. Garnalen kunnen in alle wereldzeeën leven, behalve in poolwateren. Een garnaal wordt maximaal 20 centimeter, maar meestal rond de 10 centimeter. Een stuk kleiner dan kreeften dus. Kreeften leven alleen in zout- en brak water, maar nooit in zoet water.

Het grootste verschil is misschien wel de smaak. Beide soorten smaken totaal anders wanneer je het hebt bereid.

Wil je écht een speciaal zeedier op jouw bord? Dan is de langoustine toch echt wel het zeedier dat je zoekt. Seafood Go levert verse langoustines binnen een dag op locatie, uitsluitend bij luxe restaurants. Verser krijg je het niet.